Actuació a Diaula del virtuós de la kora Djéour Cissokho

 

Djéour Cissokho, hereu de les tradicions musicals mandingues

 

El proper divendres 13 d’abril, a les 20.30 h, actuarà a Diaula el virtuós de la kora Djéour Cissokho. Aquest músic senegalès és hereu de les tradicions musicals mandinga (kora i cant): pertany a la gran família Cissokho, una família de músics i griots de reis d’aquest grup ètnic. El seu avi, amb la seva kora, va acompanyar a cavall al rei Abu N’Diaye en les seves guerres de conquesta i el seu pare, Soundioulou Cissokho, a més de ser una llegenda de la cultura negra africana, va ser coronat com El rei de la kora per Sékou Touré (primer president de Guinea).

 

 

Djéour Cissokho no només ha heretat el talent i la màgia dels seus avantpassats: igual que el seu pare, ha sabut portar la kora més enllà de les fronteres mandingues i donar-la a conèixer internacionalment. Al seu país d’origen, el Senegal, ha liderat una veritable revolució en crear una simbiosi entre la música mandinga i m’balax i, tot i que com a músic contribueix a preservar l’estil pur de la tradició, també ha sabut com conjugar-lo amb altres estils musicals com el reggae i el jazz.

 

 

El 1990, Djéour Cissokho va formar el seu propi grup, Allalaké, que reuneix els millors músics de Senegal. Des de llavors, ha actuat en els principals escenaris parisencs (a París és professor en dos conservatoris de música) i realitza gires per tot el món. Així mateix, participa habitualment en festivals (Sam’Africa, Món Llatí, Lodève, Polyphonix, etc.) i col·labora amb companyies de teatre i circ en programes adreçats a joves (Larueforaine Company) en associació amb el Ministeri de Cultura francès. Ha publicat set àlbums, l’últim dels quals, African Pride (Orgull africà) acaba de gravar a París.

Informació:
Actuació: Djéour Cissokho (kora i veu)
Lloc: Diaula
Dia i hora: divendres 13 d’abril a les 20.30 h
Direcció: C/ Ballester, 45. 08023 Barcelona

Afegir un comentari

Límite de tiempo se agote. Por favor, recargar el CAPTCHA por favor.

* Si us plau, empleneu tots els camps correctament